Overvejer du en karriere som selvstændig?

Newsspot - artikel

– Så får nogle gode tricks og idéer til ting som du kan overvejer, inden du tager springet i ud i livet som uafhængig og selvstændig.

Måske har du fået en helt fantastisk god idé, som du ikke kan vente med at føre ud i livet, eller måske har du længe overvejet livet som iværksætter i en længere periode eller er klar til at overtage dine forældres virksomhed.

Uanset hvorfor du har valgt at blive selvstændig og inden du tager springet og får dit eget CVR-nummer, kan det dog være en god idé at tjekke om du er klar til det det hårde og anderledes liv som selvstændig og som iværksætter. Livet som iværksætter kan nemlig både være helt fantastisk når alting bare kører derudaf og også temmelig hårdt og opslidende.

Der er et stort spring fra at have en færdig forretningsplan, til at håndtere praktiske detaljer og udfordringer der opstår undervejs. I sær hvis du ikke er klar til den ændring, det medfører i dit arbejdsliv i følge Finansforbundet.

Hvad prioriteter du?

Det er vigtigt at det job du er i gang med at skabe stemmer overens med dine værdier og prioriteter i livet, og det kan være rigtigt svært at skabe balance mellem dit privatliv og arbejde. Det kan også være en god idé at tale med nogen, som har erfaring med at være selvstændig – brug gerne dit netværk.

Du kan læse mere om forskellige virksomhedsformer og hvilke regler, du skal være opmærksom på her:

Spørg dig selv om din motivation – hvorfor vil du være IVÆRKSÆTTER? 

Et andet vigtigt spørgsmål, du bør stille dig selv, handler om din egen motivation: Hvad har gjort dig nysgerrig på området og inspireret dig til at søge den retning for dit arbejdsliv? Det kan nemlig være en god ide at få tydeliggjort din motivation for at blive selvstændig.

Er dit ønske om et karriereskift f.eks. opstået, fordi du vil væk fra dit nuværende job eller arbejdsplads? I så fald er det ikke et aktivt valg om at lave noget andet, men dit behov for at komme væk, som er styrende for dit valg. Det kan ikke anbefales at starte en virksomhed på det grundlag. Hvis du derimod er passioneret omkring det, du kan tilbyde og har ambitionerne og lysten til at drive en virksomhed, er dine chancer for at holde energiniveauet og motivationen oppe på længere sigt bedre.

Har du været i branchen tidligere og har du de rette kompetencer?

Livet som iværksætter er meget forskelligt fra livet som fastansat lønmodtager, hvor dit ansvarsområder i stillingen har været afgrænset. Det kan nogle gange være en udfordring at roller du skal udfylde er langt bredere og anderledes, da det betyder at du skal være ansvarlig for alle områder i virksomheden. Du skal kunne løse mange forskelligartede opgaver og det er ofte vigtigt, at du har et bredt kendskab til flere forskellige fagområder og kan håndterer mange bolde i luften på en gang. I en ny virksomhed skal der nemlig både produktudvikles, salg og markedsføring på en gang og det kan være en svær transformation. 

Maria Støjberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *