Hvad er Biotin og hvordan det kan hjælpe på din hårvækst?

Biotin kan hjælpe på mange forskellige udfordringer - læs med her.

Annonce billede

Biotin er et vandopløseligt vitamin, som også bliver kaldt H-vitamin, og det er et af vitaminerne i B-vitaminfamilien, som tæller en del forskellige komplekse vitaminer.

Det er et meget effektfuldt vitamin, der hjælper vores krop med at omdanne maden til næring og derved producere energi. Det er derfor vores krop har brug for biotinvitaminet for at fungere optimalt.

Men derudover er biotin også kendt for at have en rigtig god effekt på vores hårvækst, hud og negle. Når du står ved hårplejeprodukterne i butikken, vil du da også kunne finde ingrediensen biotin i samtlige produkter. Biotin støtter nemlig hårets vækst, ved at øge kroppens evne til at omsætte næringsstoffer fra vitaminer, fedtsyrer og aminosyrer. Derudover hjælper det til at nedbryde proteinerne i vores krop, og det er nødvendigt for at der kan dannes keratin i kroppen. Keratin fremmer produktionen af nye sunde hårsække, og når vores hårsække er sunde, øges produktionen af nye hår helt naturligt. Det hjælper også med at forebygge hårproblemer generelt, som fx skæl og hovedbundskløe. Mange mennesker oplever i forskellige perioder problemer med hårvæksten, fx i forbindelse med graviditet og amning, sygdom, stort alkoholforbrug i perioder og fx usund og meget ensartet og forarbejdet madvarer.

Læs også: Hjemmetræning giver mere overskud i hverdagen

Det er  meget generende og for mange, påvirker det deres selvopfattelse og selvtillid.

Biotin er gavnlig for hele kroppen

Men der er også mange andre systemer og organer i vores krop, Biotins sundhedsmæssige egenskaber hjælper kroppen med for at kunne fungere optimalt:

 1. Er med til at regulere stofskifteniveauet
 2. Beskytter hjertet mod hyppige hjerteproblemer
 3. Fremmer hjernens funktion
 4. Styrker kroppens immunsystem
 5. Bruges mod inflammation og lindrer allergi
 6. Er med til at sørge for at nervesystemet fungerer korrekt

Det er veldokumenteret at mangel på biotin, ofte resulterer i hårtab og generel manglende hårvækst. Og det kan derfor være en god idé at øge sit indtag af vitaminet. Biotin findes naturligt i mange af vores fødevarer, som fx:

 • Broccoli
 • Avocado
 • Æg
 • Bananer
 • Søde kartofler
 • Nødder og frø
 • Svampe

Du kan købe billige Biotin i kapsler her

Mennesker er forskellige, og når man begynder at tage biotin for at styrke sin hårvækst, vil der være mange der ikke oplever en nævneværdig effekt i starten. For at opnå det bedste resultat skal du sørge for at tage tilskuddet dagligt, det kan være en god ide at sætte en alarm på sin telefon eller tage dem til aftensmåltidet hver dag, så du ikke glemmer det. Man skal altså være lidt tålmodig og vedholdende når man begynder at forøge sit indtag af Biotin, langt de fleste oplever dog et mærkbart resultat efter omkring 3 måneder.

Jonas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *