Derfor er zoneterapi godt for babyer med mavekneb

Zoneterapi til babyer med mavekneb

Babyzoneterapi er effektivt mod mavekneb

Hvis din baby ofte oplever gener, er urolig eller der ikke rigtig noget der kan trøste dit barn, kan det være mavekneb der driller. Det lille unge tarmsystem skal nemlig lige i gang med at lære at fordøje maden og det kan ofte give udfordringer.

Hvad er mavekneb egentlig?

For de fleste forældre er det meget ubehageligt at se sin lille baby lide af mavekneb, smerter og maveproblemer. Det kan nemlig både medføre gråd, skrigeture, uro og søvnproblemer. Nogle gange kan man se at baby presser hårdt i forsøget på at komme af med afføring eller måske har forstoppelse.

Som tommelfingerregel kan det være tegn på mavekneb hvis din baby:

  • Skyder ryg
  • Krøller sig sammen
  • Knuger sine hænder og fødder
  • Er urolig eller har søvnproblemer
  • Græder af uforklarlige årsager

Hvordan du du afhjælpe mavekneb?

Der er flere måder du kan afhjælpe mavekneb hos din baby. Det er eksempelvis en god idé at cykle med babyens ben mens barnet ligger på ryggen. Dette vil massere tarmene og dermed skabe en tiltrængt lindring.

alternativt kan du:

  • undgå at barnet sluger for meget luft under amning eller ved brug af sutteflaske
  • Hvis barnet bruge sutteflaske, kan du prøve forsøge at skifte modermælkserstatning
  • Tage dig god tid så barnet får bøvset godt af efter måltider

Det er også altid en god idé at berolige barnet ved at efterligne de velkendte vuggende bevægelser, som dit barn kender fra dengang det lå i maven.

Zoneterapi hjælper ofte

Døjer din baby med mavekneb er zoneterapi en god, nænsom og virkningsfuld behandlingsform, som meget ofte kan lindre ubehag ved mavekneb. Faktisk tager mange babyer utroligt godt mod behandlinger, som foregår med blide tryk og nænsom massage under fødderne. De små babyer elsker behandlingen og den sikre samtidig at spændinger i kroppen løsnes og skaber et fordøjelse – og nervesystem i sund balance og harmoni.

Zoneterapi er en naturlig og effektiv behandlingsform, som meget ofte giver gode resultater. Behandlingerne af babyer der lider af mange mavekneb vil ofte starte med en bliv massage under fødderne på zonen for spiserøret. Derefter vil man arbejde sig videre til zonerne for mavemunden og mavesækken og derfra videre til zonen for selv tarmsystemet, for til sidst at ende ved zonerne for endetarmen.

Læs mere om mavekneb og maveproblemer i denne artikel. 

Jonas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *