Hjemmetræning giver mere overskud i hverdagen

Træn derhjemme

Annonce billede

Langt de fleste mennesker vil gerne træne og holde sig stærke og i form, men for mange bliver det alligevel svært at komme afsted til fitnesscenteret. Uanset om det er fordi det er svært at finde tid i en travl hverdag, eller om det er fordi det er svært at finde luft i budgettet til et abonnement et sted, eller om det er fordi det kan være angstprovokerende at skulle op i et fyldt center og træne sammen med en mase fremmede mennesker, er der hjælp at hente: nemlig hjemmetræning.

Hvad kræver det at komme i gang?

Som udgangspunkt kræver det ikke meget at træne hjemme, det vigtigste er en god selvdisciplin og en måtte at træne på. Derudover kan man variere og udvide sit hjemmetrænings sortiment som tiden går og man finder ud af hvilke redskaber der giver bedst mening for lige den træningsform du bedst kan lide..

Uanset om du er til yoga, styrketræning eller at få pulsen op, kan de fleste øvelser laves lige der hjemme på stuegulvet, og rigtig mange videoer kan findes til inspiration.

For det kræver faktisk ikke andet end en beslutning at komme i gang og her får du 3 nybegynder øvelser hvor din egen kropsvægt er det eneste udstyr du skal bruge:

  • Squat jump: Stil dig med fødderne i hoftebreddes afstand. Gå ned i squat, så dine lå er parallelle med gulvet. Hop med så meget kraft de kan, så fødderne løftes fra gulvet. Husk at bøje let i knæene når du lander. Hvis du er helt trænings nybegynder kan du starte med squats uden hop, og arbejde dig hen imod hoppet. Lav 10 -15 stk. á 3 omgange.
  • Armbøjninger: Det er ikke altid nødvendigt at opfinde den dybe tallerken, og helt gode gammeldags armbøjninger holder stadig. Du kan arbejde med de forskellige muskelgrupper ved at ændre din håndstilling lidt. Lav fx nogle hvor du har hænderne lige ud for dine skuldre, og lav nogle hvor du har hænderne længere ude for hver skulder. Lav 10 stk. á 4 omgange.
  • Maveøvelser: Lav dit eget sæt af mavebøjninger der passer til dig. Fx 12 lige mavebøjninger, 12 skrå til hver side, 30 sekunders planke. gentag á 3 omgange.

Når du er kommet godt i gang med din nye hjemme trænings rutine, kan du nemt udvide din træning til flere og hårdere øvelser, og du kan også bruge fx dine møbler til forskellige træningsøvelser.

Ligesom der findes et stort udvalg af træningsudstyr til gode priser du kan bestille lige hjem til din dør.

Mærk altid efter hvad din krop kan klare når du starter op på hjemmetræning, og start hellere med få øvelser og repetitioner, end at kaste dig ud i al for hård træning som i bedste tilfælde tager motivationen fra dig og i værste giver dig træningsskader.

Jonas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *