Her er 5 gode råd, for dig der gerne vil i gang med at investere

Aktier med Newsspot.dk

Annonce billede

Hvis du er i den heldige situation at du har nogle ekstra penge på bankkontoen, som udelukkende står og mister værdi, så kan investeringer i aktier måske være en mulighed for dig. Men hvordan er det lige du kommer i gang? Det har vi lavet en lille guide til her. 

(vi tager forbehold for investeringer og tab som er opstået på baggrund af informationer i denne artikel. Vi anbefaler altid at undersøge markedet grundigt og søge information flere steder inden du investere) 

1. Lav research omkring investeringer

Du behøver ikke være ekspert og have en lang økonomisk uddannelse for at kunne begynde at investere, men viden er altid godt at have. Det er derfor en god idé at undersøge markedet, læse om aktier og markeder generelt, lytte til podcasts og meget mere inden du begynder at investere. Hvis du har gjort dit forarbejde grundigt og lavet masser af research, har du bedre forudsætninger for at blive en god investor. En god idé kunne også være at besøge

2. Hvor kommer pengene fra?

Det er altid en god idé at spørge sig selv om du har pengene? Det kan være du har arvet nogle penge fra en rig onkel i Amerika. Det kan også være du en stor opsparing stående, fordi du generelt forbruger mindre end det du tjener, der bare står i banken og mister værdi. I det tilfælde kan investeringer i aktier på sigt være medvirkende til at du får væsentligt mere ud af dine penge end du ellers ville have.

Du skal aldrig investere penge, du ikke har, eller penge du ikke kan tåle at tabe. Der er altid en risiko for tab, når man investerer, og du skal ikke risikere, at du er tvunget til at sælge dine aktier med et negativt afkast, fordi du skal bruge pengene. Du skal heller ikke optage lån for at kunne investere, da din risiko simpelthen er alt for stor. Sørg i stedet for at have en konto med en buffer stående i banken, hvis du pludselig bliver ramt af uforudsete udgifter og regninger som skal betales.

3. Køb nogle aktier du kender og tror på

Hvis du vælger at investere i enkeltaktier i stedet for i det samlede indeks, er det vigtigt, at du finder nogle virksomheder, der sælger produkter og ydelser du forstår, som du tror på i fremtiden. Det er meget svært at tjene penge på tilfældige daglige udsving og langt de fleste fejler hvis de satser på at time investeringer, så man køber lavt og sælger højt.

4. Spred dine investeringer

Når du starter på at handle er det en god idé ikke at investere alle sine penge på en gang. Forsøg i stedet  at komme langsomt ind i markedet. Hvis du eksempelvis har 150.000 kr. at investere for, så lav flere små investeringer og undlad at gøre det på én gang. For en nybegynder har det også stor betydning, at du ikke køber for meget af en enkelt aktie. Køb lidt i forskellige virksomheder og brancher, så du spreder din risiko.

5. Køb og behold

De bedste investorer er dem der ikke køber og sælger deres aktier hele tiden. Mange nybegyndere får klart det største afkast med langsigtede investeringer. Mange beholder faktisk deres aktier i 5 år eller mere. Vil du vil vide mere om aktier og investeringer kan vi anbefale at slå vejen forbi aktieskole.com

Jonas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *