Frisk boligen op med fede plakater

Kunst til boligen

De fleste af os vil gerne bo rent og pænt, fordi vi synes det er rarest at kigge på og være i. Men vidste du, at det faktisk er sådan at vores indretning også har en stor effekt på vores generelle trivsel?

Din indretning kan nemlig sagtens gøre dig stresset, selvom den egentlig er pæn.

Forskning viser at vores generelle følelse af velvære er tæt forbundet med vores sanser, dvs. at de ting vi ser, hører, dufter og hører i dagligdagen, kan have en stor indflydelse på hvor afslappede eller stressede vi føler os.

Og derfor er det helt oplagt at kigge lidt tættere på vores indretning for vores hjem er der vi opholder os mest og er det der skal være vores trygge base, der hvor vi lader op til næste dags strabadser.

4 ting i boligen der påvirker din meget

Forskningsresultater fra nogle forskellige universitetsstudier viser at især 4 ting kan forstyrre din følelse af velvære i dit hjem:

  1. Farverne i dit hjem forstyrrer dig. Forskning peger på at de farver vi vælger til vores hjem, kan påvirke vores humør og stressniveau i kroppen. Undersøgelser viser at især farven rød, kan øge stressniveauet i vores system, og at fx blå og grøn derimod kan have en positiv effekt på vores humør. Generelt er lyde farver allerbedst for et roligt humør, så hvis du gerne vil have noget rødt og orange ind i din indretning, peger forskningen altså på at pastelfarver er bedre for dig end stærke pangfarver.

 

  1. Belysningen i dit hjem kan forstyrre din søvn. Undersøgelser viser at lyset fra vores lamper påvirker vores søvnrytme, og derfor er det i virkeligheden ikke så godt for os at have for meget lys tændt om aftenen inden vi skal i seng. Især det blå lys der er i mange almindelige elpærer, kvikker os op og skærper koncentrationen. Og det er jo godt hvis vi skal arbejde og være produktive, ikke lige inden vi skal i seng og sove.

 

  1. Mere natur i dit hjem. Levende planter og naturen generelt, har en terapeutisk effekt på os mennesker. Undersøgelser viser at udsigt til natur og levende grønne planter i dit hjem, kan opveje nogle af de andre ting der kan være i dine omgivelser som stresser dig, som fx støj fra naboer eller trafikken.

 

  1. Rod stresser din hjerne. En undersøgelse fra Princeton Neuroscience Institute har bevist at rod kan have en mærkbar effekt på din evne til at fokusere og koncentrere dig. Rod i omkring i hjemmet giver nemlig konstant din hjerne små impulser og kræver derved dens opmærksomhed, og det stresser os. Vores hjerner er nemlig oldgamle og er slet ikke beregnet til det travle liv de fleste af os lever nu, og kan faktisk slet ikke tåle multitasking, Hjernen bliver simpelthen overstimuleret og det kan ende med stress.

Her har du altså 4 bud på de hvad du skal kigge efter i dit hjem hvis du drømmer om at lave ændringer i din indretning, så den er med til at skabe de bedste rammer for din trivsel.

Du kan fx finde flotte Picasso plakater lige her i lyse nuancer som er med til at støtte op om en rolig indretning i dit hjem.

Jonas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *