Tag på aktiv cykelferie med familien

Cykeltur for hele familien
Annonce billede

Når dette års sommerferie skal planlægges, er der mange ting at tage højde for. Der skal naturligvis tages højde for familiens økonomi, som jo for de flestes vedkommende er noget presset, som følge af høje energipriser og stigende priser på basale fødevarer. Derfor forsøger mange at finde alternative løsninger til årets sommerferie, og mange vælger igen i år at blive i Danmark.    

Tag BØRNENE MED PÅ CYKELFERIER 

Flere og flere har fået øjnene op cykelferie med børn, da det helt sikkert er an af de absolut bedste måder at få mange sjove og dejlige oplevelser med hele familien. Der er dog forskellige ting man skal tage højde for, når man planlægger en cykeltur for hele familie, den det ellers kan vise sig at blive meget udfordrende. 

Derfor er det en god idé at bruge denne tjekliste for at sikre at I har styr på det alle detaljerne:

  • Planlæg ruter som egner sig til din familie
  • Find overnatningssteder som egner sig til familier
  • Sørg for bagagetransport 
  • Tjek at jeres cykler og udstyr er i orden
  • Hav det rigtige lappegrej og værktøj med til turen

DE RIGTIGE ETAPER FOR BØRN

Hvis I som forældre vil sikre at jeres cykelferie med børn forløber efter planen, er det en rigtig god idé at planlægge cykelruterne godt og grundigt. Tag barnets alder, evner, udholdenhed og erfaring med at cykle med i betragtningen. Hvis I vælger en rute som er alt for krævende, kan det hurtigt føre til frustration og stress for både børn og forældre og det kan sætte en stopper for alt det sjove ved at være på cykeltur. Det er bedre at køre lidt for kort end lidt for langt.

Sådan vælger I de rigtige ETAPEr

Når man skal vælge og planlægge de forskellige etaper på cykel turen er distancen I skal køre selvfølgelig meget afgørende. Jo større afstand I skal køre, jo længere skal I sidde på cyklen og jo hårdere bliver dagen. Jeres udstyr og ikke mindst jeres cykler er også et vigtigt parameter, når etape længden skal planlægges. Vælg cykler af høj kvalitet og som er pålidelige. Der er ikke noget værre end at måtte afbryde ferien, som følge af dårligt eller mangelfuldt udstyr. Derfor kan vi anbefale at du kigger på et kvalitetes mærke som eksempelvis Bergamont cykler, som laver cykler i høj kvalitet. Så vil du spare mange udfordringer, som kan opstå når udstyret ikke er i orden.

Etapens længde skal altid vælges ud fra børnenes erfaring og form. En etape på 45 kilometer kan klares af børn, som er erfarne med at cykle. Kortere ruter på 15 kilometer eller mere, har bestemt også sin charme, fordi de åbner op for en masse ekstra aktiviteter. 

Jonas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *