Sådan giver du din partner den helt perfekte date

Oplevelser for par

Annonce billede

Hvis dig og din helt store kærlighed har været kæreste, samlevede eller gift i flere år, kan det nogle gange godt være rigtig svært at finde på nye aktiviteter sammen. Man har efterhånden prøvet det meste sammen og man ved hvad den anden vil og ikke vil – eller gør man?

Det er nemlig ikke altid helt så enkelt at finde ud at hvilken slags oplevelser skal du invitere din kæreste på. Men fortvivl ikke, der er hjælp at hente hvis blot du har den helt grundlæggende viden om din partner på plads og det går vi naturligvis ud fra at du har.

Hvorfor er gode fælles oplevelser vigtige

Ifølge flere danske parterapeuter, coaches og parforholdseksperter, er fælles oplevelser og derved også fælles referencerammer en af de allervigtigste grundsten i et lykkeligt og velfungerende parforhold. De giver nemlig en følelse af samhørighed, fællesskab og forståelse, og det er vigtig for et parforhold. Uden fællesskabsfølelse vil parforholdet hurtigt få det meget svært og sandsynlighed ende med et brud eller skilsmisse. Hvis du gerne vil have et sundt, stabilt forhold, fyldt med kærlighed og omsorg fra din partner, er det derfor en rigtig god idé at finde nogle gode fælles oplevelser, som tager udgangspunkt i din partners behov og ønsker og derved også skubber dig selv lidt i baggrunden.

Hvordan finder du den helt rigtige oplevelse?

I følge den amerikanske antropolog og TED-speaker Helen Fischers, kan mennesker deles op i fire kategorier. Denne opdeling kan gøre det lettere for dig at finde den helt rigtige aktivitet at lave med din partner. Det første du skal gøre er derfor at identificere hvilken kategori din partner tilhøre.

De fire kategorier er:

  1. Builders
  2. Navigators
  3. Explorers
  4. Directors

 

1) Builders:

Builders er personer som trives rigtig godt derhjemme. For en builder er ro, tryghed og nærvær noget at det allervigtigste og de har samtidig stærke familieværdier. De søger ikke action fyldte aktiviteter, som får adrenalinen til at pumpe i kroppen, men snarer aktiviteter som ikke kræver for meget. De kan godt lide at fordybe sig. 

2) Navigators: 

En navigator har en kreativ personlighed, som har brug for at blive stimuleret intellektuelt og for at blive udfordret kreativt. De trives ofte godt med kulturelle oplevelser og de er nysgerrige og vil gerne udfordres med aktiviteter som kræver at de får lov at udforske, oplever og bruge fantasien.

3) Explorers:

Personer som er eventyrlystne kaldes i denne sammenhæng for explorers. Explores elsker aktiviteter med fuld fart på og som får adrenalinen til at pumpe. De kan godt lide fælleskab og fælles oplevelser. Derfor skal du tænke over det, hvis du er partner med en explorer.  På det seksuelle plan, er exsplores også oftest dem, der vil udforske og afprøve mest.

4) Directors:

Directors er de personer som ofte udstikker klare retningslinjen og som elsker at planlægge. Hvis du vil imponere en directors er det en god idé at gøre dem til en del af planlægningen eller at få dem til at løse en opgave en fællesskab. Det kunne også være at kaste jer ud i et projekt, hvor der skal ledes, fordeles og tages ansvar for at opgaven bliver løst på en tilfredstillende måde.

Hvad skal I lave? 

Der findes heldigvis en lang række forskellige ting I kan lave sammen, som tager højde for alle personlighedstyper og som vil give jer en fælles forståelse og en dejlig fælles oplevelse. Et godt eksempel kunne være et spa -og forkælelsesophold for to personener. Det kan både være korte og længere ophold, hvor I for mulighed for at nyde hinandens selskab. For at sikre at der bliver taget højde for alle personlighedstyperne, kan det være en god idé at bestille et gavekort. Så kan I sammen sidde og finde lige det spa-ophold der passer bedst til jer og I kan beslutte om der skal være vilde elementer eller om der måske skal være noget kulturelt at se i nærheden. Det kan også være at I bare skal finde et ophold i rolige omgivelser og hvor der kun er fokus på jer. På denne hjemmeside kan I finde et gavekort til spa og her er rigtig mange muligheder. Husk, at det handler om at finde det helt rigtige ophold til din partner.

God fornøjelse og pas på kærligheden og hinanden.

Jonas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *