Sådan kan hele familien overnatte i det fri

Newsspot - overnat i det fri
Annonce billede

Der er ikke noget bedre end kvalitetstid med børnene og med familien. Tid væk fra skærmen, pligterne, skolen, arbejdet og alle de forstyrrelser der ofte afgrænser mængden af kvalitetstid i hverdagen. Og det behøver ikke være svært eller bøvlet at få mere tid sammen til rigtig at kunne hygge. Eksempelvis kan en overnatning i naturen med børn, give masser af ro og nærvær, og faktisk føles som en rigtig ferie – også selvom der bare er tale om en enkelt overnatning. En nat i et shelter er den nemmeste måde at teste om livet i naturen er noget for jeres familie.

Hvad er et Shelter

Et shelter er i princippet en lille og meget primitiv hytte, som giver ly for både regn og blæst. Et shelter er åbent og har hverken vand, toilet eller el – faktisk er ly for blæst og regn det eneste et shelter giver.

Shelters er faktisk ret fantastiske og i Danmark er der er opstillet hundredevis af disse små primitive overnatningsteder ude i naturen – som vi bare kan benytte os af, helt uden omkostninger. Det eneste man behøver at medbringe er en madras og dyner eller soveposer, hvis I altså ikke har liggeunderlag.

Læs også: Sådan giver du din partner den helt perfekte date

Information om shelterpladsen

Der er shelterpladser over hele Danmark. Det bedste sted at starte er på nettet. Her kan du nemlig hurtigt få et godt overblik over de fleste danske shelters – både dem der kan bookes og dem der ikke kan. Vi anbefaler at du vælge et shelter der kan bookes, da det er lidt surt at komme ud til et optaget sted med familien.

6. Gode råd til familier, der skal overnatte i naturen for første gang

Det kræver lidt planlægning at skulle overnatte i naturen og derfor får du her 6 gode råd:

 1. Vælg et shelter, der kan bookes – og book det
  På den måde er du sikker på at der er plads når I kommer derud
 2. Vælg et shelter med adgang til et toilet 
  Hvis du vælger et shelter, hvor der er adgang til et toilet, undgår du uheldige episoder med børn der ikke vil gå på toilettet i det fri
 3. Vælg en nat, hvor andre ikke tager afsted
  Tag gerne afsted uden for skolernes sommerferie og de store feriedage. Der er nemlig rigtig mange der bruger shelters og risikoen for at det er optaget er stor.
 4. Vær beredt mod bid, stik og kløe 
  En stift mod myggestik, myggespray, antihestaminer og en pincet kan gøre underværker, når I skal overnatte i naturen.
 5. Hav nok vand med
  Tag rigeligt med vand med og tjek om der er adgang til drikkevand på shelterpladsen. Det langt fra tilfældet på alle shelterpladser.
 6. Start med et “gør det selv byggesæt 
  Hos flere udbydere har du nu muighed for at købe et shelter byggesæt som du kan stille op i haven derhjemme. Det kan være en rigtig god måde at få en fornemmelse for om overnatning i naturen er noget for jer. Du kan finde en forhandler lige her: Køb byggesæt her

Jonas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *